Husky update By: ralphderozario | April 26, 2020


Deemjun 25 februari 2020 Even zitten in de konditorei


Op 8 maart 2020 is Deemjun overleden aan een status epilepticus. Dat is een epileptische aanval waar je niet meer uitkomt. Het heeft bij Deemjun bijna een uur geduurd, dat was geen fijne aanblik. Helaas kon er niet eerder iets aan gedaan worden, DA gebeld, het was een noodgeval op zondag, moest nog uit Rheine komen etc. Ik troost me met de gedachte dat een hond in deze toestand het niet mee krijgt, is buiten bewustzijn. In oktober had hij voor het eerst een epileptische aanval.


Deemjun is er met een Big Bang uit gegaan, ook nog met een groot avontuur 3 weken eerder. Op vrijdag avond 14 februari ervandoor gegaan tijdens een wandeling. Na vele uren zoeken tot ´snachts aan toe, pas de volgende dag weer terecht gekomen met hulp van pamfletten en attente mensen. Deemjun was totaal kapot en kon niet meer lopen. Smiddags nog Deemjun de DA praktijk binnengedragen, de volgende dag alweer fris lopend (voor een oude hond) de praktijk nog een keer in voor controle.

DA: „ Zo, uit de as herrezen?“


Deemjun was eigengereid maar ook vol met subtiele communicatie signalen waaruit zijn aanhankelijkheid bleek. Hij was een echte natuurhond en een bikkel. Hij was ook prachtig model en een dankbaar fotografisch „object“, hij figureerde prachtig in landschappen. Ik heb ook een serie video‘s gemaakt met in de hoofdrol Deemjun. Het zijn meer natuurfilmpjes gemaakt tijdens de vele wandelingen, dan dat het de typische kolderieke video‘s zijn die baasjes vaak van hun dieren maken. Je moet er wel voor in een soort yoga/Zen-state of mind zijn, want bv. in Grazing Huskys gebeurt er bijna niets, behalve de langzaam ondergaande zon en 2 grazende Huskies. Like a still image but with moving things inside.


De dag voor zijn dood hebben we nog een ronde rondom een meer gemaakt (ca. 2,5km) en nog even aan het strand gezeten. Het was een mooie zonnige dag. Hij is 15 jaar en 2 maand geworden. Ik mis hem nog elke dag.


Na het eerdere overlijden van de andere 2 honden heb ik ervoor gekozen geen nieuwe hond te nemen zolang Deemjun er nog was. Dit paste zo beter bij hem. Sinds 15 april echter is een 4 maand jonge Husky genaamd Anouk (reu) tot de familie getreden! Nu in de corona tijd en met de zomervakantie voor de deur heb ik mooi de gelegenheid om met een pup bezig te zijn.

Anouk is een vrolijke aanwezigheid en zeer aanhankelijk. Video‘s zijn er ook al.

Reacties